13 juli 2024
Verhalen van onze klanten

Ervaring – Jeanette Goedhart

Ik zat
alleen nog maar op de bank – In 2015 heb ik een maagresectie gehad.

Ik ben Jeannette Goedhart en heb in 2015 een maagresectie gehad.
Afgelopen maart en april een herniatie van de dunne darm, en hierdoor ben ik behoorlijk afgevallen. Van de diëtiste kreeg ik nutri-drink i.v.m. de eiwitten. Echter daardoor zat ik geregeld op het toilet, waar ik nog minder van werd en al mijn mineralen en vitamines kwijt raakte. Ik zat
alleen nog maar op de bank en kon niets. Alles was teveel terwijl ik normaal een “bezige bij” ben. De adviezen die ik daarna kreeg kon ik mij
niet in vinden.

Ben in contact gekomen met Heinz en hij vertelde mij dat hij mij weer op een gezond gewicht kan krijgen, echter zal dit wel lang duren. Na een goede week  merkte ik al dat ik meer energie kreeg.

 

Eind mei had ik een controleafspraak bij mijn behandelende arts. Tijdens dit bezoek heb ik haar enthousiast verteld over de veranderingen die ik in mijn leven heb aangebracht. Ik deelde met haar hoe ik mijn eigen pad heb gekozen, wat heeft geresulteerd in een opmerkelijke verbetering van mijn gezondheid. De arts was zichtbaar tevreden en blij met mijn vooruitgang. Ze was zelfs zo onder de indruk dat ze besloot om meer te weten te komen over Heinz via Google, zodat ze deze informatie mogelijk met andere patiënten kon delen.

Nu, een paar jaar later, kan ik met trots zeggen dat mijn inspanningen hun vruchten hebben afgeworpen. Ik ben veranderd van extreem mager naar een gezond gewicht. Mijn dagen zijn weer gevuld met activiteiten die ik voorheen niet kon doen. Ik fiets weer, werk in de tuin en voer allerlei taken uit die bij een gezond persoon horen. Wat een gezond mens kan, kan ik nu ook. Het voelt geweldig om weer de controle over mijn leven en gezondheid te hebben

Uitleg  maagresectie

Een maagresectie is een chirurgische ingreep waarbij een deel van de maag wordt verwijderd. Deze operatie kan worden uitgevoerd om verschillende medische redenen, waaronder:

  1. Kanker: Bij maagkanker kan het noodzakelijk zijn om het aangetaste deel van de maag te verwijderen.
  2. Maagzweren: Ernstige maagzweren die niet reageren op andere behandelingen kunnen een reden zijn voor een maagresectie.
  3. Obesitas: Bij bariatrische chirurgie, zoals een gastric bypass of sleeve gastrectomie, wordt een deel van de maag verwijderd om gewichtsverlies te bevorderen.
  4. Goedaardige gezwellen: Goedaardige (niet-kankerachtige) gezwellen of poliepen kunnen ook aanleiding geven tot een maagresectie.

De operatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, waaronder open chirurgie of laparoscopische chirurgie (minimaal invasieve chirurgie). Het doel van de maagresectie is om de oorzaak van het probleem weg te nemen en de gezondheid en kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren. Afhankelijk van de reden voor de operatie en de specifieke procedure, kan de resterende maag worden hersteld of opnieuw worden verbonden met het spijsverteringsstelsel om de voedselinname te normaliseren..

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten