26 april 2024

Zuivel? Beter niet

magnesium

Zuivel? Beter niet

De gevolgen van melk voor je gezondheid
Koemelk remt echter juist de opname van vitaminen en mineralen. We nemen calcium uit koemelk moeilijk op en het onttrekt tijdens de opname magnesium aan ons lichaam. Het mineraal fosfor uit melk nemen we wel goed op, maar ook fosfor onttrekt hierbij calcium aan de botten. Doordat melk veel fosfor bevat leidt het drinken hiervan tot tekorten aan magnesium en calcium. Het werkt botontkalking juist in de hand! In landen waar weinig melk wordt gedronken blijken dan ook minder botbreuken voor te komen! Tijdens het pasteuriseren verdwijnen behalve vitaminen, mineralen en enzymen ook goede bacteriën. De melk wordt hierdoor nog slechter verteerbaar. 

Veel zink nodig

Voor de vertering van melk is bovendien veel zink nodig. Indien er te weinig zink in ons lichaam aanwezig is, gaat ons immuunsysteem achteruit en ontstaat er een melkverslaving! Een tekort aan zink is herkenbaar aan witte vlekjes op de nagels. Daarnaast remt melk onder meer de opname van vitamine B12 en D. Dit laatste vergroot het risico op prostaat- en huidkanker. Kortom…melk ontregeld. Wie veel melk drinkt, kan eerder doodgaan. En: melk verkleint de kans op botbreuken niet, zoals we lang dachten. Dat is de bevinding van Zweedse onderzoekers. Zij onderzochten ruim 100.000 mannen en vrouwen in de jaren ’80 en ’90 en hielden hun gezondheid 10 tot 20 jaar in de gaten .

immuunsysteem

Slechter voor vrouwen
Vrouwen die meer dan drie glazen melk per dag dronken, hadden twee keer zoveel kans om eerder te overlijden als vrouwen die minder dan een glas melk per dag dronken. Vrouwen die veel melk dronken hadden ook 50 procent meer kans op een heupbreuk. Alle voedingsstoffen die koemelk levert kunnen beter worden verkregen uit andere voedingsmiddelen

Koemelk is goed voor de melkboer, de zuivel fabrikant, de dokter en de farmaceutische industrie

Koemelk is goed voor de melkboer, de zuivel fabrikant, de dokter en de farmaceutische industrie, maar niet voor de mens en het milieu. In melk zitten verschillende eiwitten: wei-eiwit en caseïne-eiwit. Beide zijn nodig in het lichaam. Wei bevat stoffen die van belang zijn voor het immuunsysteem. En zonder caseïne zouden calcium en fosfaat een onoplosbaar complex vormen, dat niet door de darmen opgenomen kan worden. Wei wordt snel opgenomen. Caseïne lost slecht op in water, waardoor het langer duurt, voordat het opgenomen is. Mensenmelk bevat 60% wei en 40% caseïne. Koemelk bevat slechts 20% wei en wel 80% caseïne. Het menselijk lichaam is niet gemaakt voor zo’n grote hoeveelheid caseïne.

Zeventig procent van de wereldbevolking is lactose-intolerant. Ze missen het enzym lactase, dat lactose afbreekt. Lactose-intolerantie is een normaal proces, wanneer een kind stopt met zogen. Maar in Nederland stoppen we niet met ‘zogen’. Sterker nog, we gaan zogen bij een ander dier! Wist je dat de mens het enige zoogdier op aarde is, dat als volwassene melk drinkt van een ander zoogdier. Ja, we voelen ons heel erg ontwikkeld, maar eigenlijk zijn we gewoon zoogdieren die rare dingen doen. Ooit een tijger zien zogen bij een olifant? Dat klopt toch niet? Maar eigenlijk doen we precies hetzelfde.

70% missen het enzym lactase, dat lactose afbreekt.

“Maar melk is toch goed tegen osteoporose?” hoor ik je al vragen. Dan heb ik ook een vraag voor jou. Nederland staat met 60 liter per persoon per jaar (2011) hoog in de wereldranglijst van koemelkconsumptie. Dan zou je zeggen dat er hier bijna geen osteoporose (botontkalking) voor zou moeten komen. Hoe komt het dan dat Nederland zeer hoog staat in de wereldranglijst van osteoporose-patiënten? Zou er een verband zijn? Ja…
Zuivel veroorzaakt osteoporose.

Fosfor

Koemelk bevat heel veel fosfor

Calcium uit koemelk zou goed zijn voor onze botten. Maar koemelk bevat ook fosfor, veel fosfor. Het lichaam neemt calcium, fosfor en magnesium samen op, mits de verhoudingen juist zijn. De ideale verhouding calcium: fosfor is 2:1, dus twee keer zoveel calcium als fosfor. Dit is de verhouding die moedermelk heeft. Koemelk bevat echter bijna net zoveel calcium als fosfor. Dat vindt het lichaam maar niks. Het is altijd op zoek naar de balans. Om weer in balans te komen moet er ergens calcium vandaan gehaald worden. Je lichaam beschikt over zeer veel calciumvoorraden: je botten! Dus je denkt osteoporose te bestrijden door melk te drinken, maar je maakt het alleen maar erger.

 

                                                          Waarom wordt melk dan aanbevolen?
Als je maar vaak genoeg iets zegt en de media handig gebruikt, jaar in jaar uit, van generatie op generatie, dan wordt iets een waarheid. Maar eigenlijk is het allemaal begonnen om geld.

Tachtig jaar geleden had Nederland heel veel melk, maar heel weinig geld. Toen was er ook al een crisis… Om Nederland financieel gezonder te maken moest die melk aan de man gebracht worden. Melk werd op een voetstuk geplaatst als de weg naar gezondheid. Joris Driepinter liet wel zien hoe het moest. En dat werd van generatie op generatie overgedragen. Inmiddels weten we niet beter, maar jij nu wel.

                                                         In 2014 was dit ook op een Vandaag

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/van-veel-koemelk-drinken-ga-je-eerder-dood/#:~:text=Vrouwen%20die%20meer%20dan%20drie,overlijden%20in%20iets%20minder%20mate.

 
Milch wirkt sich negativ auf die Ausdauerleistung aus. Daher verzichten sehr viele (und besonders die besten) Profisportler auf Milch. Ich habe den Milchverzicht extrem beim Rennradfahren gespürt.
Außerdem können diese Bauchschmerzen, Blähungen und Durchfall hervorrufen. Um dies vorzubeugen, werden Milchprodukte aus dem Ernährungsplan von „Victoria’s Secret“ Models gestrichen.
Een klein stukje uit Duitsland

Free foto’s

Own ,Unsplash ,Piixabay ,Pexel

2 gedachten over “Zuivel? Beter niet

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten