Dieet? Kijk uit
Dieet ..Nee dank u
In dit artikel: onder anderen
De gevolgen van te lang te weinig eten.
Gevaarlijke dieeten
Vergeet dit niet. Elke dieet die je doet of gedaan heeft, beinvloed je lichaam negatief en vooral op langer termijn. Elk dieet pleegt roofbouw. Uiteindelijk wordt je er chronisch ziek van en je levensduur wordt korter.
Valt wel mee hoor ik je denken. Nou vergeet het maar, ik wil je over 25 a 30 jaar wel horen en ouder worden zonder klachten? Ga maar liever niet over nadenken
Realiseer voor je gaat dieeten
Nee melk is daadwerkelijk niet goed voor je. Ondanks dat het door heel veel mensen wordt gedronken is koemelk ronduit ongezond.
Het is slecht voor je maag en huid, je kunt er dik van worden en het is waarschijnlijk helemaal niet zo goed voor onze botten als dat we dachten. Dit word in menu 2 nader beschreven. Ook is de veehouderij op Groote schaal verwoestend voor het milieu.
Neem jij tussen de maaltijden door graag een tussendoortje? Dat is geen probleem!
Maar zorg voor een gezond en verantwoord tussendoortje. Neem dan geen Sultana, liga of dergelijke snacks.
Een Sultana fruitbiscuit bosvruchten bevat bijvoorbeeld 37,2 gram suiker per 100 gram !
Heel ongezond eten dus…
Met zoveel suiker kun je eigenlijk net zo goed een Mars of Snicker nemen. Die bevat maar iets meer suiker…
Ook scoort de Sultana hoog in de suiker schuilnamen bingo. In de ingrediënten tel ik 5 suiker schuilnamen: glucose-fructosestroop, suiker, dextrose, maltodextrine en glucosestroop…
Lekker snel afvallen met een crashdieet? Helaas, het effect hiervan is nooit blijvend. En daarnaast kleven er veel gezondheidsrisico’s aan te weinig en of onvoldoende belangrijke voeding te eten en gevolgen op lange termijn.
Als je last hebt van overgewicht is het slim om wat kilo’s af te vallen. Maar het is niet zo slim om dit te snel te willen, bijvoorbeeld met behulp van een crashdieet. Te weinig eten is namelijk een gevaar voor je gezondheid. Maar wat zijn dan precies de risico’s van te weinig eten.
Veel mensen houden een afvaldieet niet lang vol, omdat het te streng, te eenzijdig of te onpraktisch is. Bovendien is gewichtsverlies meestal niet blijvend, omdat er geen permanente gezonde leefstijl is aangeleerd.
Te weinig eten: heeft gevolgen voor je gewicht
Een fout dieet lijkt dan wel ideaal en 99% van de dieeten zijn gevaarlijk, als je wilt afvallen, het tegenovergestelde is waar. In het begin val je erg veel af, dit komt omdat je vooral veel vocht glucosebuffer en spiermassa verliest. Maar je lichaam zal dit weer willen herstellen, waardoor dit gewicht er snel weer aan zit. Een fout dieet is meestal ook maar tijdelijk, als je na afloop weer normaal gaat eten, zitten de verloren kilo’s er zo weer aan. Daarnaast kun je een dergelijk dieet nooit de rest van je leven vol houden. Je zult altijd weer iets meer gaan eten met extra kilo’s als gevolg. Met andere woorden, een crashdieet heeft vrijwel nooit blijvend effect.
Populaire maar gevaarlijke diëten: Het koolhydraatarm dieet Koolhydraten worden door de jaren heen structureel gezien als dikmaker. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de koolhydraatarme diëten in 2016 behoren tot de meest favoriete diëten. Toch is het niet verstandig om, met behulp van een koolhydraatarm dieet, veel te willen afvallen. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron van het menselijk lichaam. Wanneer het menselijk lichaam een tekort aan koolhydraten krijgt, kunnen er ernstige lichamelijke klachten optreden. Het koolhydraatarm dieet is dan ook niet alleen één van de populairste diëten, maar ook één van de gevaarlijkste diëten. Snel en gemakkelijk afvallen is de wens van de meeste Nederlanders. Echter, snel, veilig en gezond afvallen gaan vaak niet samen. Wat is nu belangrijker, snel afvallen of een veilig en gezond leven?
Free foto’s
Own ,Unsplash ,Piixabay ,Pexels