BMI onbetrouwbaar

De BMI is geen volledige diagnose, in zo verre dat deze niet de vet distributie binnen het lichaam in overweging neemt, en de relatieve vet- spier- en bot bijdragen aan het totale lichaamsgewicht negeert.
 
Een krachtige atleet kan door zijn BMI als te zwaar worden gerangschikt (toe te schrijven aan een zwaar spierstelsel), terwijl ten onrechte een “normale” BMI kan worden gediagnosticeerd in het geval van een bejaarde persoon met zeer lage vetvrije massa.
 
Het hele artikel kunt u lezen als u bent ingelogd.
error: Content is protected !!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten