Zoetverslaving
Een woord vooraf
Beperk je suikerinname en voel je gezonder. Ontdek hoe wij je kunnen helpen over het verminderen van suiker en leer hoe je deze verslaving kunt beheersen.
Hoe worden enzymen aangemaakt?
Enzymen zijn eiwitten die in alle organismen worden gemaakt, van bacteriën tot schimmels, planten en dieren. Soms zijn vitaminen nodig voor de opbouw. Enzymen zitten ook in voedsel dat niet (langdurig) verhit is geweest. Een Duits onderzoek van 15 jaar geleden zegt dat een beschadigd enzym suikerverslaving kan veroorzaken.
Hoewel het enzym dat verantwoordelijk is voor deze verslaving niet kan worden gerepareerd, biedt dit juist een kans om de verslaving te beheersen. Het succes hangt af van de ernst van de verslaving en de kracht van iemands wilskracht. Samen met de hulp van coaching kan een positieve weg naar herstel worden ingeslagen. Hoewel het een uitdaging kan zijn, is het zeker mogelijk om controle te krijgen over de verslaving. Hoewel volledig afleren misschien niet haalbaar lijkt, kunnen we wel kijken naar manieren om de verslaving voor een beperkte periode te stoppen en terugval te voorkomen.
Geraffineerde suiker is bewerkte suiker waarbij alle vitaminen, mineralen en vezels eruit zijn gehaald. Rietsuiker, basterdsuiker en dextrose zijn ook geraffineerd. Fructose zit van nature in fruit en is niet schadelijk, maar als het in poedervorm wordt verkocht, is het ook geraffineerde suiker.
Volgens dr. David Servan-Schreiber is de consumptie van geraffineerde suiker enorm gestegen. In de oertijd, toen onze genen zich ontwikkelde, nuttigde een persoon hoogstens 2 kilo honing per jaar.
Inmiddels is het verbruik van geraffineerde suiker gestegen tot de onthutsende hoeveelheid van 70 kilo per jaar. 56% van de hoeveelheid calorieën welke zich in voedsel bevind komt slechts uit 3 voedingsbronnen die nog niet bestonden toen onze genen zich ontwikkelde.
Suiker werkt verslavend omdat het grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Op den duur kan dit leiden tot hypoglycaemie, suikerziekte en gedragsstoornissen. Ook kan het bijdragen tot het ontstaan van andere welvaartsziektes
Wereldwijd is suikerverslaving bij jong en oud de meest voorkomende kwaal. Je wordt suikerverslaafd door onwetendheid en natuurlijk door de misleidende reclames, vol onwaarheden. Het probleem is echter,( net als alcoholverslaving,) compleet sociaal aanvaard, maar wordt ook medisch miskend. Het is zelfs de grootste oorzaak van zwaarlijvigheid en ziekten.
Wat is suikerverslaving?
Nou, als je toevallig iemand kent die geen enkele dag voorbij kan laten gaan zonder het te veel eten van welke vorm dan ook van zoete voedingsmiddelen, dan is die persoon waarschijnlijk aan suiker verslaafd. Simpel gezegd, suikerverslaving verwijst naar een situatie waarin een persoon het erg moeilijk vindt om het consumeren van zoetigheden op te geven. Een Duits onderzoek van 12 jaar geleden zegt, dat die suikerverslaving wordt veroorzaakt onder anderen van een beschadigd Enzyme.
Bij een hoog verslavingsgraad is het bijna onmogelijk van het suiker af te blijven. Maar het is een systeem om het te beheersen. Als u dit leest bent u al bij de juiste adres. Wij hebben al erg veel mensen kunnen helpen. U hoeft het alleen te willen. Het is wel een langer traject.
Free foto’s
Own ,Unsplash ,Piixabay ,Pexels