26 november 2023
Heinz VoedingsystemenVoeding

Waldkorn-graan bestaat niet

Waldkorn-graan? Bestaat niet

Ben je een fan van waldkornbrood? Dan moet ik je teleurstellen. Dit geliefde brood is misschien niet zo gezond als je denkt. Laten we eens kijken waarom.Ten eerste, waldkornbrood wordt gemaakt van bloem en niet van meel. Wat is het verschil? Bloem heeft een veel fijnere structuur en mist de voedingsvezels die je in meel vindt. Dat betekent minder vezels in je broodje, en dat is jammer.

Maar dat is nog niet alles! Waldkornbrood bevat ook vaak ongezonde toevoegingen zoals stroop en niet-organische vitaminen. Stroop kan suiker bevatten en extra calorieën toevoegen aan je boterham. En niet-organische vitaminen zijn misschien niet zo effectief als hun biologische tegenhangers.

Dus, voordat je weer naar de winkel rent voor een versgebakken waldkornbrood, overweeg eens andere opties met meer volkorenmeel en minder ongezonde toevoegingen. Gezondheid gaat immers boven alles!

En nu even serieus, wie had gedacht dat ons geliefde waldkornbrood stiekem niet zo gezond was? Misschien moeten we toch maar eens op zoek gaan naar een alternatief.

Onder anderen :Het verschil in wit, bruin en volkoren brood

Free foto’s

Own ,Unsplash ,Piixabay ,Pexels

Hits: 987

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten