Zweedse onderzoekers

Zweedse onderzoekers

Voor de vertering van melk is bovendien veel zink nodig. Indien er te weinig zink in ons lichaam aanwezig is, gaat ons immuunsysteem achteruit en ontstaat er een melkverslaving! Een tekort aan zink is herkenbaar aan witte vlekjes op de nagels. Daarnaast remt melk onder meer de opname van vitamine B12 en D. Dit laatste vergroot het risico op prostaat- en huidkanker. Kortom…melk ontregeld.Wie veel melk drinkt, kan eerder doodgaan. En: melk verkleint de kans op botbreuken niet, zoals we lang dachten. Dat is de bevinding van Zweedse onderzoekers. Zij onderzochten ruim 100.000 mannen en vrouwen in de jaren ’80 en ’90 en hielden hun gezondheid 10 tot 20 jaar in de gaten .

Het hele artikel kunt u in het menu lezen als u bent ingelogd.

error: Content is protected !!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten