Er zit antivries in ons eten
Er zit antivries in ons eten
Toxiciteit
Antivriesmiddelen bevatten ethyleenglycol, methanol, isopropanol of een combinatie van verschillende bestanddelen.
De samenstelling van antivriesmiddelen voor de ruitensproeiers kan variëren van merk tot merk. Het risico voor vergiftiging zal dus afhangen van het ingenomen product. Na inname van een dergelijk product neem je best contact op met het Antigifcentrum


Er zit antivries in ons eten
In frisdrank, marinades en dressings kan de antivries propyleenglycol zitten. Ook cakemix, glazuur, popcorn, kleurstof, fastfood, brood en zuivelproducten kunnen deze stof bevatten. Bij hoge inname kan dit schadelijk zijn voor je gezondheid. De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt een maximale inname van 25 mg propyleenglycol per kilo lichaamsgewicht per dag aan. Als je allergisch bent voor de stof, kun je ook bij kleinere hoeveelheden last krijgen van jeuk. Vooral dan is het raadzaam om propyleenglycol te vermijden.
Dat onze groente en fruit 75% minder mineralen bevat dan 100 jaar terug?
1.Het vervangen van gehydrogeneerd vet door natuurlijk vet jaarlijks honderdduizenden doden zou schelen?
2.Dat maagzuurremmers de vitamine B12 opname kunnen blokkeren?
3.Planten gevoed met water uit de magnetron sterven?
4.Dat een arts slechts enkele uren college krijgt over voeding?
5.Bijna iedereen een intolerantie heeft voor gluten?
6.Dat emoties een grote oorzaak zijn van ziekte?
7.Verkeerde vetten de kans op kanker sterk doen toenemen?
8.Overgewicht een belangrijke oorzaak is van overlijden op jonge leeftijd?
9.Dat je het lichaam kan leren om in de vetverbranding te komen?
Alle artikelen kunt u in het menu lezen als u bent ingelogd.
Hits: 714