Heinz voedingsystemen

  Glutamaat 621

Foute E-Nummer, ook wel additieven genoemd
overgeven, diarree en buik- en spierkrampen
mayonaise, 
pindakaas,
olijfolie,
garnalen 
en krab in blik,
bruine bonen 
en kapucijners in blik of glas
prikkelt smaak papillen waardoor men meer van het product gaat eten
soepen,
frikadellen,
rookworst,
gemodificeerd zetmeel
en knakworst
onvruchtbaarheid en kan de weerstand aantasten
afbak broodjes,
croissants en stokbrood

Kunstmatige Zoetstoffen

Aspartaam (E951), vind je meestal terug in voeding die het predicaat “light” of “suikervrij” heeft. Men veronderstelt dat Aspartaam kankerverwekkend is en het heeft meer bijwerkingen op haar naam staan dan alle andere voedingsmiddelen en toevoegingen bij elkaar. Aspartaam is niet je vriend. Aspartaam is een zenuwgif en kankerverwekkend. Deze giftige zoetmaker, die erom bekend staat dat het je intelligentie afbrokkelt en je korte-termijn geheugen aantast, bevat componenten die talloze kwalen tot gevolg kunnen hebben, waaronder hersentumoren, ziektes zoals lymfeklierkanker, diabetes, multiple sclerosis, Parkinson, Alzheimer, fybromyalgie, chronische vermoeidheid, emotionele stoornissen zoals depressie en angstaanvallen, duizeligheid, hoofdpijnen, misselijkheid, verwardheid, migraine en toevallen. Acesulfaam-K, een relatief nieuwe kunstmatige zoetstof die niet grondig getest is, wordt gebruikt in brood, gebak, kauwgom en gelatine, en is in verband gebracht met niertumoren.

Te vinden in: light of suikervrije frisdranken, coca cola light, coca cola zero, gelatines, toetjes, suikervrije kauwgom, drankmixjes, bakkersproducten, zoetstoffen, ontbijtgranen, pepermuntjes, pudding, ijsthee, kauwbare vitamines, tandpasta.

Glucose-Fructosesiroop

Glucose-Fructosesiroop is een sterk geraffineerde kunstmatige zoetstof die tegenwoordig de belangrijkste bron van calorieën is in Amerika. Het zit in bijna alle bewerkte voedingsmiddelen. Met Glucose-Fructosesiroop komen de pondjes er sneller aan dan met elk ander ingrediënt, het verhoogt je LDL (“slechte”) cholesterolgehalte en draagt bij aan de ontwikkeling van diabetes en weefselbeschadiging, afgezien van allerlei andere schadelijke gevolgen.

Te vinden in: de meeste bewerkte voedingsmiddelen, brood, snoep, gezoete yoghurt, slasauzen, blikgroenten, ontbijtgranen.

Monosodium Glutamaat (MSG / E621)

MSG is een aminozuur dat wordt gebruikt als smaakversterker in soepen, slasauzen, chips, diepvriesmaaltijden en veel restauranteten. MSG staat bekend als een excitotoxine, een stof die de cellen overmatig activeert tot het punt waar ze beschadigd of vernietigd worden. Onderzoeken tonen aan dat regelmatige consumptie van MSG kan leiden tot nadelige bijwerkingen zoals depressie, desoriëntatie, oogbeschadigingen, vermoeidheid, hoofdpijnen en obesitas. MSG tast de zenuwbanen van de hersenen aan en zet het “ik ben vol” mechanisme uit, wat verklaart waarom je er van aankomt.

Te vinden in: Chinees eten (Chinees Restaurant Syndroom), veel snacks, chips, koekjes, kruidenmengsels, de meeste soepen van Campbell, diepvriesmaaltijden, vleeswaren.

Transvetten

Transvet wordt gebruikt om de houdbaarheid van voedingsmiddelen te verbeteren en te verlengen, en het behoort tot de gevaarlijkste stoffen die je kan eten. Transvet wordt gevormd bij een proces dat hydrogenatie wordt genoemd, en zit in gefrituurde fast food en bepaalde bewerkte voedingsmiddelen die zijn gemaakt met margarine of gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën. Talloze onderzoeken laten zien dat transvet het LDL cholesterolgehalte verhoogt en het HDL (“goede”) cholesterol verlaagt, het risico op hartaanvallen, hartziekten en hersenbloedingen doet toenemen en bijdraagt aan een verhoogde kans op ontstekingen, diabetes en andere gezondheidsproblemen. In Denemarken zijn oliën en vetten die meer dan 2 procent transvet bevatten verboden, een maatregel die gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën doeltreffend verbiedt.

Te vinden in: margarine, chips, crackers, bakkersproducten en fast food.

BHA en BHT (E320)

Butylhydroxyanisool (BHA) en Butylhydroxytolueen (BHT) zijn conserveringsmiddelen die terug te vinden zijn in ontbijtgranen, kauwgom, chips en plantaardige oliën. Dit veelgebruikte conserveringsmiddel zorgt ervoor dat voeding niet verkleurt, van smaak verandert of ranzig wordt. Het tast het neurologisch systeem van de hersenen aan, zorgt voor gedragsveranderingen en kan kanker veroorzaken. BHA en BHT zijn oxidanten die reactieve kankerverwekkende stoffen in je lichaam vormen.

Te vinden in: chips, kauwgom, ontbijtgranen, diepvriesworst, bewerkte rijst, reuzel, bakvet, snoep.

                  Dit is maar een kleine greep uit E- nummers die u beter kunt laten staan